Image
Emotionaalinen trauma ja ravinto

Image

Emotionaalinen trauma lapsuuden ja nuoruuden aikana vaikuttaa kehon fysiologiaan merkittävästi

Stressiakseli jää yliaktiiviseksi (kroonistunut tunnistamaton stressi lapsuudesta lähtien ) – kortisolitasot jäävät kroonisesti koholle ja kehossa on jatkuva ylikulutuksen tila. Tämä aiheuttaa sairastelua, väsymystä, kipuja, “erityisherkkyyttä” ja jatkuvaa huolen tunnetta mahdollisesti lapsuudesta lähtien. Kun keho on kroonistuneessa sympaattisessa valmius- ja hätätilassa, syömisen laukaisevat tekijät ovat myös epätasapainossa.

Kehoon voi kroonistua hypermetabolinen tila, joka nostaa verenpainetta, leposyke voi olla korkealla ja kroonistuneen korkean kortisolin vuoksi insuliinitasot ovat liian korkealla. Tämä aiheuttaa ongelmia hormonitasapainossa mm estrogeenidominanssi, liian matalat progesteroni tai liian matalat/korkeat testosteronitasot.

Insuliini – ja leptiiniresistenssin riski kasvaa

Lepoenergian kulutus kasvaa ensin, mutta ajan kuluessa kehon normaalit toiminnot kuten aineenvaihdunta, rasvanpoltto ja muut hormonaaliset toiminnot esim kilpirauhasessa ja sukupuolihormonien kanssa estyvät.

Seurauksena painonnousua, energian vähyyttä, kipuja, lihasten rappeutumista, proteiinikatoa, mielialan heittelyitä, sairastelua, uupumusta, ruuansulatusongelmia, tulehduksia yms

Emotionaalista traumaa kantavien keho tarvitsisi alusta alkaen riittävästi energiaa ja erittäin ravinnetiheää ruokaa. Hätätila ja kehosta irrallaan oleminen aiheuttaa kuitenkin päinvastaista ruokakäyttäymistä. Syödään nopeaa ruokaa, joka pahentaa mielitekoja. Ruokaa jossa on paljon sokeria, runsaasti rasvaa ja suolaa. Yleensä jotain nopeasti ja helposti valmistuavaa, joka vaatii vain vähän valmistelua tai ajattelua. Napostelu on yleistä.

Kehon ylikulutus ja rappeumatilat pahentuvat vuosi vuodelta ja alkavat aiheuttaa vakavia oireita n 35 ikävuoden jälkeen. Tällöin lisämunuaisia (kortisolin tuotanto) tarvittaisiin tuottamaan sukupuolihormoneita (estrogeeni, progestroni ja testosterioni) ja auttamaan yksilöä voimaan hyvin, vaikka sukupuolirauhaset laiskistuvat. Tämä ei onnistu liiallisen kortisolin tuotannon vuoksi. Kortisoli aiheuttaa hormonikaaoksen lisäksi tulehdusta ja on kudoksia rappeuttavaa.

Healtohappiness valmentajakoulutus on koulutus jokaiselle, joka haluaa sammuttaa kroonistuneen ja selvitymistilan hermostosta

Healtohappiness valmentajakoulutus rakentaa ensin sinun kehosi uudelleen, paikkaa vajeet ja opettaa sinua huolehtimaan itsestäsi. Tämä yhdistettynä hätätilan laskuun tuo uskomattoman määrän elinvoimaa ja energiaa. Se vähentää kipuja ja lisää positiivisia kehotuntemuksia. Se myös palauttaa kehon “tehdasasetuksiin” joka käynnistää luonnollisen rasvanpolton ja aineenvaihdunnan, jolloin sinä saat oman kehosi takaisin. Tai ehkä ensimmäistä kertaa omaksesi trauman värittämiltä vuosikymmeniltä.

On korkea aika alkaa kukoistaa ja auttaa muita saavuttamaan saman. Sinun ei tarvitse haluta valmentaa muita, mutta sinä tarvitset valmentajan, kannattelijan, gurun ja ihmisen, joka osaa tukea ja rakastaa jokaista kohtaa itsessään.

Sinä olet hän.

Tule kuuntelemaan ilmainen minikurssi emotionaalisesta traumasta, kehosta ja ravinnosta: Kuuntele tästä →

“Nähdään” siellä!

♥: lla Susanna


EDELLINEN
SEURAAVA
JAA:

Susanna Tanni

”Todellisen muutoksen ja ison transformaation voi tehdä pysyvästi ainostaan muuttamalla hermoston tilaa.”

Susanna Tanni


Image

uutiskirje

Asiakaspalvelu


Glow & Grow Akatemian ja valmennusten asiakaspalvelu vastaa viesteihin arkisin maanantaista torstaihin klo 10–14 välillä.


Sähköpostiosoite: